7. Viestintä ja vuorovaikutus
Taso: B

Kiukkuinen Zeus

Kiukkuinen Zeus

Vaeltelet Kreikan Olympiassa antiikin aikaisten temppeleiden raunioita ihaillen. On tukahduttavan kuuma ja päätät istua lepuuttamaan väsyneitä jalkojasi oliivipuun varjoon, mutta kappas! Siellä istuukin kiukkuisen näköinen vanha mies. Hän on taivaan ja ukkosen jumala Zeus, antiikin kreikkalaisten pääjumala. Zeus on hyvin kyllästynyt joka neljäs vuosi hänen kunniakseen järjestettäviin urheilukisoihin, olympialaisiin. Hän kaipaa olympialaisiin jännitystä ja sähäkkyyttä. Tuumit voivasi ehkä auttaa häntä.

Tee näin

  1. Olympialaisten tunnus, viisi toisiinsa yhdistyvää rengasta, kuvasi alun perin antiikin olympialaisten arvostetuinta lajia, viisiottelua. Suunnittele urheilukisat, joissa on viisi erilaista ja ennennäkemätöntä urheilulajia.
  2. Viisi toisiinsa yhdistyvää rengasta kuvastavat myös viittä eri maanosaa: Eurooppaa, Amerikkaa, Aasiaa, Afrikkaa ja Australiaa. Mieti kuinka voisit omissa olympialaisissasi tuoda esiin eri maita. Voisiko yksi laji olla esimerkiksi kenguruhyppely ja toinen kookospähkinän heitto?
  3. Järjestä leikkimieliset olympialaiset ystävillesi, perheellesi tai vaikkapa 4H-kerhokavereillesi ja tee Zeus taas tyytyväiseksi!

Pohdittavaksi

Yhdistävätkö urheilukilpailut eri maiden ihmisiä?

Onko voittaminen tärkeää? Jos on, niin miksi?