7. Viestintä ja vuorovaikutus
Taso: B

Maahisia lähimetsässä

Maahisia lähimetsässä

Matkaat keskellä puutonta islantilaista maalaismaisemaa, kun tie yhtäkkiä tekee suuren kiven kohdalla jyrkän mutkan. Kivi ei ole suinkaan ollut liian suuri pois vieritettäväksi, vaan sen suojassa uskotaan asuvan maahisia. Islantilaiset kunnioittavat maahisia, keijuja, peikkoja ja kummituksia ja yrittävät elää sopusoinnussa heidän kanssaan. Katselet ympärillesi, tähyilet vuorten seinämiä ja huomaat sen kenties pian itsekin. Maisema suorastaan vilisee näitä salaperäisen kiehtovia olentoja.

Tässä tehtävässä teet itse oman maahisesi.  

Tee näin

  1. Mene metsään tai kotipihallesi, rauhoitu ja katsele ympärillesi. Etsi katseellasi pientä kiveä, jossa näet peikon, maahisen, keijun tai muun vastaavan piirteitä.
  2. Maalaa kivelle akryylimaaleilla kasvot ja leikkaa sille kankaan tai nahkan paloista jalat ja kädet. Liimaa jalat ja kädet paikoilleen. Askartele hiukset esimerkiksi puusta pudonneesta naavasta. (Muistathan, ettei naavaa saa kerätä suoraan puusta.)
  3. Vie valmis kiviolentosi takaisin sinne mistä löysit sen ja anna sen ilahduttaa ja hämmentää muita kulkijoita. Voit kerätä puista pudonneita lehtiä pediksi maahiselle.

Pohdittavaksi

Mistä johtuu, että monissa maissa ihmiset kunnioittavat maahisia, peikkoja ja keijuja? Oletko koskaan käynyt maassa, missä olisit kuullut tarinoita metsän asukkaista?