7. Viestintä ja vuorovaikutus
Taso: A

Sketsi (ryhmätehtävä)

Sketsi (ryhmätehtävä)

Esiintymistaidoista on paljon hyötyä. Rohkeaksi ja itsevarmaksi esiintyjäksi tulee vain harjoittelemalla. Tässä tehtävässä pääset suunnittelemaan sketsin ja esittämään sen yleisölle. Samalla pääset kehittämään arvokkaita esiintymistaitojasi. Sketsillä tarkoitetaan pientä hauskaa esitystä.

Tee näin

1. Aloita suunnittelu valitsemalla kohderyhmä. Kohderyhmällä tarkoitetaan tulevaa yleisöäsi. Mieti, kenelle haluat esittää sketsisi – luokkakaverillesi, vanhemmillesi tai ehkäpä mummollesi?

2. Nyt voit alkaa miettiä hauskaa vitsiä, joka sopisi esitettäväksi. Hyviä vitsejä voi löytää kirjastosta tai internetistä. Joskus parhaat sketsit voivat syntyä arkipäivän kommelluksista. Mieti, mikä juttu hauskuuttaa juuri kohderyhmääsi. Karsi vitseistä sellaiset, jotka voivat loukata jotakuta. Valitse tai keksi vitsi, jossa tapahtuu paljon ja joka on sopivan lyhyt.

3. Opettele vitsi ulkoa ja harjoittele esiintymistä kunnes se sujuu hyvin.

4. Kutsu yleisösi paikalle. Nyt on aika nähdä, toimiiko sketsi. Huippusketsi saa yleisön nauramaan kippurassa, mutta jo yksittäiset nauruntirskahdukset kertovat onnistumisesta. Jos yleisö istuu hiljaa tuoleillaan, taidat tarvita vielä harjoittelua.

Pohdittavaksi

Miten sketsisi onnistui?