2. Metsä ja luonto
Taso: A

Retkelle lähdössä

Retkelle lähdössä

Retkelle valmistaudutaan päättämällä minne mennään, valitsemalla retkelle sopivat vaatteet ja tekemällä eväät. Retkelle voi lähteä lähimetsään, kansallispuistoon tai vaikka mummolan metsään. Retkivaatteiden on oltava sellaiset, että niissä on mukava liikkua luonnossa ja ne sopivat säähän. Mukavissa kengissä askel ei paina pitkälläkään retkellä. Eväiden syönti on usein hauskinta retkellä. Pelkkien karkkien turvin ei pitkälle jaksa, mutta kunnon voileivät, hedelmä ja mehu antavat retkeilijälle puhtia.

Tee näin

  1. Katso ulos ikkunasta ja vilkaise lämpömittariin. Valitse itsellesi retkelle sopivat vaatteet. Voit kysyä neuvoa vanhemmiltasi. 
  2. Valmista eväät. Voitele leipäviipaleet ja laita niiden päälle haluamiasi päällysteitä, esim. makkaraa, juustoa ja kurkkua. Laita leipäviipaleet päällystetyt puolet vastakkain ja pakkaa leivät eväsrasiaan. Pese ja kuori tarvittaessa eväshedelmä ja pakkaa sekin eväsrasiaan.
  3. Tee pulloon mehua valmiiksi. Sulje korkki tiukasti, jotta retkellä pullosta ei valu reppuusi mehua. Varmuuden vuoksi voit pakata mehupullon muovipussiin.
  4. Jos lähdet retkelle heti, pakkaa eväät reppuun, laita retkivaatteet päälle ja eikun matkaan! Muista kertoa kotona, minne lähdet retkelle ja koska palaat kotiin.
  5. Jos lähdet retkelle vasta seuraavana päivänä, laita eväät ja mehu jääkaappiin odottamaan lähtöä.

Pohdittavaksi

Mitä vaatteita valitsit retkivaatteiksesi? Miksi retkelle otetaan mukaan eväitä?