7. Viestintä ja vuorovaikutus
Taso: B

Iltapalaa itselle ja ystävälle – harjaannus

Iltapalaa itselle ja ystävälle – harjaannus

Harjaantua voi monissa asioissa. Yksi tärkeistä taidoista on osata toimia keittiössä. Parhaatkin kokit toivovat oppivansa vielä uusia makuja. Nyt voit harjaannuttaa iltapalantekotaitojasi. 4H:n toimintamenetelmä ”Tekemällä oppii parhaiten” on harjaantumista parhaimmillaan! Harjaantumiseen liittyvät myös asenteet, kuten yritteliäisyys ja ahkeruus.

Tee näin

Uunivoileivät

  • paahtoleipäviipaleita (kaksi viipaletta/henkilö)
  • voita tai ketsuppia (sinappia)
  • maustekurkkua
  • tonnikalaa
  • ananaspaloja
  • juustoa
  • oreganoa

Työvälineet: leivinpaperia, veitsi, tölkinavaaja, juustohöylä, 2 patakinnasta

Tee näin:

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  2. Laita pellille leivinpaperi.
  3. Voitele leipäviipaleet voilla tai ketsupilla, voit laittaa sinappia niille, jotka siitä pitävät.
  4. Avaa säilyketölkit. Varo teräviä reunoja. Laita metallit huuhdottuna kierrätykseen.
  5. Viipaloi maustekurkku.
  6. Leikkaa juusto viipaleiksi tai käytä juustohöylää.
  7. Laita leivälle maustekurkkua, tonnikalaa ja ananaspaloja.
  8. Lisää päälle muutama juustoviipale.
  9. Mausta halutessasi oreganolla.
  10. Laita leivät kuumaan uuniin noin 8 minuutiksi.
  11. Tarkkaile, etteivät leivät tummu liikaa ja kuivu.
  12. Ota leivät uunista. Muista sammuttaa uuni.
  13. Anna leipien jäähtyä hieman. Siivoa sillä aikaa jälkesi.
  14. Tarjoile.

Pohdittavaksi

  1. Millaisia taitoja tarvitsit leipien tekemisessä?
  2. Missä keittiötaidoissa haluaisit harjaantua?