5. Käsityö ja teknologia
Taso: A

Eläinkäsinukke

EläinkäsinukkeEläinkäsinukke

Käsinukke on nukke, jonka sisälle voit pujottaa oman kätesi. Se on teatterinukeista ainoa, joka voi tarttua esineisiin ja pitää niitä käsissään tai käpälissään. Käsinukke on myös nukeista ainoa, joka on todella elävä, sillä onhan oma kätesi sen sisällä. Helpon eläinkäsinuken voit valmistaa parittomaksi jääneestä sukasta. Nuken voi tehdä myös kankaasta ompelemalla jos kaipaat lisähaastetta.

Tee näin

  1. Etsi parittomaksi jäänyt sukka, josta voit tehdä haluamasi hahmon.
  2. Suunnittele minkälaisen hahmon haluat tehdä. Nenän voi tehdä huopapallosta tai kankaanpalasta, silmät napeista tai helmistä, harjan ja hiukset langasta ja suun tussilla piirtäen.
  3. Ompeleminen helpottuu, jos laitat sukan sisälle palan pahvia. Siten et ompele sukkaa vahingossa umpeen. Osat voi myös liimata sukkaan, mutta ompeleminen tekee siitä kestävämmän.
  4. Ompele nukellesi harja tai hiukset.
  5. Ompele napit tai helmet silmiksi. Mieti tarkkaan silmille oikea kohta.
  6. Leikkaa kuonoa varten pieni pyörylä erivärisestä kankaasta. Pyörylän sisään voit halutessasi laittaa hieman vanua täytteeksi. Laita vanu pyörylän keskelle ja ompele palloksi.
  7. Ompele kuono kiinni. Kuonoon voit lisäksi ommella tai liimata esimerkiksi viikset.

Pohdittavaksi

Harjoittele peilin edessä tekemään nukelle erilaisia kasvonilmeitä. Miten liikutat kättäsi sen sisällä, että se näyttää iloiselta? Entä surulliselta?