2. Metsä ja luonto
Taso: B

Operaatio rinkan pakkaus

Operaatio rinkan pakkaus

Jotta retkeily sujuisi mukavasti, ei riitä, että on hyvä rinkka. Se pitää myös osata pakata oikein. Mikään ei harmita reissussa niin paljon kuin selkää painava retkikeitin tai epätasapainossa keikkuva rinkka. Kokonaan toinen taiteenlaji on pakata sopiva määrä tavaraa mukaan. Matkan taittuessa ja retkeilijän väsyessä jokainen lisägramma alkaa tuntua hartioissa. 

Rinkan pakkauksen ideana on kasvattaa sitä pituussuunnassa eikä leveydessä. Painavat tavarat sijoitetaan tasaisesti lähelle selkää. Tavoitteena pakkaamisessa on litteä ja lähellä vartaloa oleva rinkka. Palloksi pakattu, liian pitkissä kantohihnoissa olkapäiltä killuva rinkka tekee matkan taitosta tukalaa.

Tee näin

  1. Pakkaa rinkkaan listan mukaiset varusteet ja kokeile, millaista on kulkea se selässä. Jos pakkaat rinkan kotona tai kerhossa, muista pakata myös eväät mukaan. Ei siksi, että rinkan pakkaus tekisi erityisen nälkäiseksi vaan siksi, että eväät ja täytetty juomapullo lisäävät rinkan painoa yllättävän paljon.
  2. Anna pakattu rinkkasi testattavaksi äidille, isälle, kerhonohjaajalle tai kaverillesi. Parhaiten saat testattua taitojasi rinkan pakkaajana, kun lähdet oikeasti yöretkelle ja kävelet muutaman kilometrin rinkka selässäsi. Silloin huomaat itse, kuinka hyvin onnistuit pakkaamisessa.

Pohdittavaksi

Paljonko pakkaamasi rinkka painoi?

Mitä ikävyyksiä voi seurata huolimattomasti pakatusta repusta?