7. Viestintä ja vuorovaikutus
Taso: B

Kattaus ja koristelu

Kattaus ja koristelu

Parhaimmillaan kattaus ja koristelu kertovat selkeästi juhlien aiheesta. Tavallisillakin astioilla saat aikaan erilaisia tunnelmia, kun asettelet ja yhdistelet niitä eri tavoin. Päällystä kulho aiheeseen sopivalla kankaalla, käytä palapeilejä, lasilevyjä, pajua jne. Mieti, onko juhlissa noutopöytä, vai katetaanko jokaiselle oma paikka istumapöytään. Noutopöytään ruoat laitetaan tarjolle siinä järjestyksessä, kuin ne on tarkoitus ottaa lautaselle. Pöydän pinta peitetään yleensä liinalla. Perinteisen pöytäliinan sijasta voit käyttää lakanaa, erilaisia papereita, palakankaita, jätesäkkiä tai kauniin pöydän pintaa sellaisenaan.

Tee näin

  1. Suunnittele juhlien aiheeseen sopiva kattaus ja juhlatilan koristelu. Huomioi suunnittelemasi ruokalista.
  2. Selvitä netistä tai juhlakirjoista, miten pöytä katetaan. Mitä astioita tai ruokailuvälineitä tarvitaan ja mihin järjestykseen ne asetellaan?
  3. Valmista koristeet ajoissa ennen juhlia. Juhlapäivänä koristele juhlatila ja kata pöytä.

Pohdittavaksi

  1. Miten loit kattauksella tunnelmaa juhliisi? Viestikö kattauksesi jotenkin juhlan aiheesta?
  2. Mihin vieraat kiinnittivät huomiota kattauksessasi?