Taso: B

Villiä virkkaamista

Villiä virkkaamista

Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, että voisit virkata muustakin kuin neule- tai virkkauslangasta? Nyt pääset kokeilemaan virkkaamista jostain aivan muusta. Kaupoissa näkee toisinaan metallilangasta virkattuja koruja ja paperinarukasseja. Päästä mielikuvituksesi valloilleen ja mieti, mistä kaikista materiaaleista tehdään lankaa, nyöriä, nauhaa…Kaiva esiin eri materiaaleja ja kokeile miltä tuntuu virkata niistä.

Tee näin

  1. Piirrä suunnitelma työstäsi. Päätä, teetkö koristeen vai käyttöesineen. Jos haluat lisätä työhön esim. helmiä, pujottele helmet lankaan ennen virkkaamisen aloittamista.
  2. Valitse paksulle materiaalille iso koukku ja ohuelle pieni. Voit myös ottaa ohuen langan ja ison koukun, saat verkkomaisen lopputuloksen. Jos virkkaat metallilankaa, älä valitse parasta koukkuasi!
  3. Aloita ketjusilmukoilla tai sormen ympäri kierrettyyn lankaan tehtävillä kiinteillä silmukoilla. Tee suunnitelmasi mukaan työ valmiiksi ketjusilmukoilla ja kiinteillä silmukoilla.
  4. Viimeistele työ pujottelemalla langanpäät työn sisään, metallilangan voi myös vain kiepauttaa hieman toisen langan ympäri, ja se riittää päättelyksi. Voit myös lisätä työhön koristeita, kuten helmiä tai paperinarukukkia.

Pohdittavaksi

Suunnittele jokin toinen neulottu tai virkattu tuote, jossa on materiaalina jokin muu kuin neulonta- tai virkkauslanka. Piirrä kuva ja kerro mitä lankaa/narua siihen kannattaa käyttää.