2. Metsä ja luonto
Taso: B

Kalastuspäiväkirja

KalastuspäiväkirjaKalastuspäiväkirja

Tehtävänäsi on tehdä kalastuspäiväkirja, jonne merkitään havaintoja luonnosta sekä kaloista ja omia ajatuksia ja tunnelmia kalastusretkiltä. Halutessasi voit elävöittää päiväkirjaa muun muassa valokuvilla, piirustuksilla, kuvilla ja lehtileikkeillä. Pikkuhiljaa päiväkirjastasi alkaa muodostua upea tietopaketti kalastuksesta.

Tee näin

  1. Tee vihkoon taulukko, johon sijoitat muistiin pantavat tiedot. Merkattavia tietoja ovat kalastuspaikka, päivämäärä, kalaretken kellonaika, kalaretken aikana vallinnut sää, mukana olleet kalakaverit ja ilmanlämpötila. Lisäksi merkataan saaliiksi saatujen kalojen laji, pituus, kalastusväline millä saalis on saatu sekä tarkempi kalastuspaikka, kellonaika ja sää juuri saaliin saannin aikana. Jätä tilaa myös muistiinpanoille, ajatuksillesi ja tunnelmillesi. Voit halutessasi tehdä taulukkoon kohdan myös esimerkiksi veden lämpötilalle, tuulen suunnalle, veden värille ja korkeudelle.
  2. Voit myös elävöittää päiväkirjaasi esimerkiksi erilaisin valokuvin tai lehtileikkein. Halutessasi voit tehdä päiväkirjastasi oman näköisesi koristelemalla kannet.

Pohdittavaksi

Mitä hyötyä kalastuspäiväkirjasta voi olla?