4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B

Perinteinen kääretorttu

Perinteinen kääretorttu

Tässä tehtävässä valmistat kääretorttua, joka muuttuu helposti vaikka synttärikakuksi. Täytteestä riippuu, minkä makuinen tortusta tulee.

Tee näin

Perinteinen kääretorttu

  • 4 kananmunaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte: 

  • 2 dl vispikermaa
  • 2 dl marjoja tai hedelmiä
  • 2 tl vaniljasokeria
  1. Laita uuni lämpenemään ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
  2. Riko kananmunat kulhoon ja lisää joukkoon sokeri.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  4. Vatkaa munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi.
  5. Lisää kuivat aineet siivilän läpi varovasti esim. nuolijalla tai puuharukalla sekoittaen.
  6. Kaada taikina uunipellille ja levitä se tasaiseksi kerrokseksi.
  7. Paista 200 asteessa 8-10 minuuttia.
  8. Levitä uunipellin kokoinen pala leivinpaperia puhtaalle pöydälle ja ripottele hienoa sokeria sen päälle. Kumoa valmis torttulevy sokeroidun leivinpaperin päälle.
  9. Valmista täyte.
  10. Vatkaa kerma ja vaniljasokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon marjat.
  11. Levitä täyte jäähtyneelle levylle ja kääri rullalle leivinpaperin avulla.
  12. Vie torttu kylmään, esimerkiksi pakastimeen, noin puoleksi tunniksi, jotta täyte kovettuu.

Pohdittavaksi

Eri vuodenaikoina on saatavilla erilaisia marjoja ja hedelmiä. Mieti, millaisen tortturullan tekisit talvisena pakkaspäivänä tai vaikka sadonkorjuujuhliin?