4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B

Nopeat porkkanakuppikakut

Nopeat porkkanakuppikakut

Luomu on lyhenne sanasta luonnonmukainen. Se kertookin aika paljon siitä, mitä luomu on. Se on kasvien viljelyä ja eläinten kasvatusta, jossa ei käytetä esimerkiksi keinolannoitteita ja hyönteismyrkkyjä ja eläimillä on enemmän elintilaa ja virikkeitä kuin tavanomaisessa tuotannossa. Tässä tehtävässä herkutellaan luomun kunniaksi porkkanamuffineilla. Ideana on, että mahdollisimman suuri osa aineksista olisi luomu-merkittyjä tuotteita. Myös oman maan tuotteet käyvät, kunhan niissä ei ole käytetty kemiallisia torjunta-aineita.

 

 

Tee näin

Porkkanakuppikakut (12 kpl)

  • 2-3 porkkanaa (2dl raastettua porkkanaa)
  • 100 g margariinia
  • 2 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1/2 dl maitoa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl kanelia

Kuorrutus: 50 g margariinia, 200 g maustamatonta tai vaniljalla maustettua tuorejuustoa, 1 dl tomusokeria

Tee näin:

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Asettele paperiset muffinivuoat uunipellille.
  2. Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sulata margariini, lisää joukkoon sokeri ja sekoita tasaiseksi. Lisää kanamunat ja sekoita hetki voimakkaasti.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan vuorotellen maidon ja raastetun porkkanan kanssa. Jaa taikina muffinssivuokiin.
  4. Paista 175 asteessa noin 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä.
  5. Vatkaa margariini, tuorejuusto ja tomusokeri kuohkeaksi. Pursota jäähtyneiden leivosten päälle. Koristele porkkanaraasteella.

Pohdittavaksi

1. Mitkä kaikki tuotteet voivat olla luomumerkittyjä? 2. Kannattaako luomutuotteita sinusta suosia, vaikka ne olisivat kalliimpia kuin muut tuotteet? Miksi?