5. Käsityö ja teknologia
Taso: B

Materiaalipankin perustaminen

Materiaalipankin perustaminen

Tässä tehtävässä perustetaan kierrätysmateriaalipankki, jota voi hyödyntää tulevissa kuvataide- ja askartelutehtävissä. Materiaalipankin voit perustaa itsellesi kotiin tai voitte perustaa sen ryhmässä kerhoon tai kouluun. Liikkuvan materiaalipankin voi perustaa vanhaan matkalaukkuun, joka kulkee mukana paikasta toiseen.

Kun materiaalipankki perustetaan ryhmälle, voivat kaikki tuoda sinne haluamiaan tarvikkeita, esimerkiksi värillisiä papereita, lehtiä, karkkipapereita, lahjapapereita ja askartelutarvikkeita. Tarkoitus on nimenomaan koota vanhoista ylijäämätarvikkeista hyvä kokoelma, ei niinkään ostaa uutta. Kaikki voivat myös käyttää tarvikkeita, koska ne ovat yhteisiä. Materiaalipankki on hyvä tapa käyttää uudelleen ylimääräistä ja tarpeetonta tavaraa. Materiaalipankin voi perustaa vaikkapa kaupasta haettuihin kenkä- tai pahvilaatikoihin. Käytännöllisen pankin saa, jos ostaa läpinäkyviä muovilaatikoita, joista heti näkee heti, mitä sisällä on.

Tee näin

  1. Kenkälaatikoita voi saada esim. kenkäkaupasta tai omasta vaatekaapista. Päällystä ne kauniilla papereilla tai tapetin jämäpaloilla.
  2. Tee laatikoihin nimikyltit, joissa lukee mitä ne sisältävät.
  3. Jos teette tehtävän ryhmässä, sopikaa että kaikki tuovat jotain materiaalia pankkiin.

Pohdittavaksi

Miettikää, mihin kaikkeen kierrätyspankin materiaalia voi käyttää. Pohtikaa, mitä kaikkea pankkiin voi tuoda, mitä voisi käyttää materiaalina.

Muista: Toisen roska on toisen aarre!