5. Käsityö ja teknologia
Taso: B

Kankaiset unelmaleivokset

Kankaiset unelmaleivokset

Kukapa meistä ei pitäisi ihanista leivoksista ja kauniista kakuista! Tässä tehtävässä askarrellaan kestäviä leivoksia kankaasta. Leivokset eivät kylläkään ole syötäviä, mutta näyttävät sitäkin herkullisimmalta. Tehtävässä voit käyttää ylijääneitä kankaita tai leikata paloja vanhoista vaatteista. Kaikenlaista laatikoista löytyvää askartelumateriaalia voi käyttää leivosten koristeena.

Tee näin

  1. Valitse rasia, jonka ympärille alat rakentamaan leivosta. Mittaa rasian sivut, päällinen ja pohja ja leikkaa niiden kokoiset palat kankaasta. Käytä tukevaa kangasta, jotta leivos pysyy kasassa.
  2. Ompele ensin yhteen sivut ja päällinen. Pieniä kappaleita on helpoin ommella käsin. Voit käyttää kauniin värisiä lankoja ja tehdä pistot työn oikealle puolelle, jolloin ne toimivat myös koristeina. Sovita syntynyttä ”huppua” rasian päälle.
  3. Ennen kuin ompelet pohjan kiinni, kannattaa leivos koristella helmillä ja napeilla. Saat ommeltua koristeet kiinni siististi ”hupun” sisäpuolelta.
  4. Käytä koristelussa mielikuvitustasi! Voit piirtää leivokseen kangastussilla tai kirjoa koristeita langoilla.
  5. Ompele lopuksi pohja kiinni leivokseen. Jätä rasia leivokseen sisään, jotta se pysyy kasassa. Tee leivoksia lisää, jotta voit pitää kunnon kakkukekkerit!

Pohdittavaksi

Millaisia veistoksia kankaasta voisi tehdä?