4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B

Rieskarullat kesäkurpitsatäytteellä

Rieskarullat kesäkurpitsatäytteellä

Kasvikset ovat tärkeä osa ruokavaliota. Ne sisältävät paljon tarpeellisia ravintoaineita, jotka pitävät pirteänä ja auttavat jaksamaan. Tiesitkö, että kasviksia tulisi syödä joka päivä noin puoli kiloa? Kun syöt kasviksia päivän jokaisella aterialla, saavutat tavoitteen helposti. Kestävään kokkaukseen kuuluu suosia sesongin mukaisia, kotimaisia kasviksia. Tässä tehtävässä kasviksia nautitaan herkullisten rieskarullien täytteenä.

Tee näin

RIESKARULLAT KESÄKURPITSATÄYTTEELLÄ  (2 annosta)

  • 1/3 kesäkurpitsaa (n. 100 g)
  • 1 pieni sipuli
  • ¼ punaista paprika
  • 2 tl öljyä
  • 100 g jauhelihaa
  • 1 mm suolaa
  • 1 mm rouhittua mustapippuria
  • 1 mm paprikajauhetta
  • (1 mm chilijauhetta)
  • 2 tl tomaattipyreetä
  • 2 tl tuoreita timjaminlehtiä tai 1 tl kuivattua timjamia
  • 2 ohutta rieskaa
  • 1 pieni tomaatti
  • 2 rapeaa salaatinlehteä

Työvälineet: raastinrauta, leikkuulauta, juuresveitsi, paistinpannu, paistinlasta, maustemitta, teelusikkamitta, pannulappu

Tee näin:

  1. Huuhtele kesäkurpitsa ja raasta karkeaksi raasteeksi.
  2. Kuori sipuli tarvittaessa ja leikkaa pieneksi silpuksi tai raasta se. Kesäsipulin voi käyttää varsineen.
  3. Suikaloi tai silppua huuhdeltu ja puhdistettu paprikanpala.
  4. Kuumenna öljy paistinpannussa laita pannulle jauheliha. Paista jauheliha ja murustele sitä paistinlastan avulla ruskistamisen aikana.
  5. Lisää pannulle sipuli, kesäkurpitsa ja paprika. Jatka paistamista ja pienennä lieden lämpötilaa miedommaksi. Kun kasvikset muuttuvat läpikuultaviksi noin 5 minuutin kuluttua, lisää suola, pippuri, paprikajauhe, halutessasi chiliä, tomaattipyree ja timjami. Sekoita. Jatka kypsentämistä vielä noin 5 minuuttia välillä sekoittaen. Jos kasviksista ei irtoa nestettä ja seos tuntuu kuivalta, kaada pannuun noin 0,5 dl vettä.
  6. Laita rieskat kahdelle ruokalautaselle.
  7. Suikaloi tomaatti ja salaatinlehdet ja levitä ne rieskoille. Tarkista jauhelihaseoksen maku ja mausta tarvittaessa varovasti lisää. Lusikoi jauhelihaseos rieskoille ja kääräise rullalle. Nauti heti.
  8. Jos haluat rieskasta kasvisvaihtoehdon, voit korvata jauhelihan tuplaamalla kesäkurpitsan määrän. Kasvikset kypsennetään kuumennetussa öljyssä ohjeen mukaan.

Pohdittavaksi

Mitkä ovat juuri nyt sesongin mukaisia, kotimaisia kasviksia? Miksi niitä kannattaa suosia kestävässä kokkauksessa?