4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B
Kestävät ruokavalinnat tehdään jo kaupassa. Silloin täytyy pohtia esimerkiksi, ostetaanko kotimaista vai ulkomaista ruokaa, luomua vai tavallista ruokaa ja valmiita ruokia vai raaka-aineita omaan kokkaukseen. Omilla valinnoilla on aina seuraukset, jotka voivat vaikuttaa esimerkiksi toisten ihmisten, ympäristön ja eläinten hyvinvointiin.
Tässä tehtävässä valmistetaan persiljalla maustettu ohrasalaatti ja mietitään ostosten kestävyyttä.
VIHREÄ OHRASALAATTI (2:lle)
Työvälineet: kattila, desilitramitta, leikkuulauta, leikkuuveitsi, raastinrauta, kulho, juomalasi, sakset, ruokalusikka, teelusikkamitta, ruokalusikkamitta, maustemitta, siivilä, tarjoilukulho, tarjoilulusikka
Tee näin:
Tarjoiluvinkki: Tarjoa salaatin kanssa teeleipiä ja persiljavoita.
Kysy kotona ja poimi alla olevasta listasta ne kestävien ruokaostosten ehdot, jotka täyttyvät teidän kotonanne! Tehtävä voidaan tehdä myös kerhossa pohtimalla, miten raaka-aineet kerhokerran kokkailuihin hankittiin. Älä huolestu, jos kaikki ehdot eivät täyty, vaan ryhdy toimenpiteisiin tilanteen parantamiseksi!
Suomen 4H-liitto
Karjalankatu 2A 00520
Helsinki