4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B

Koivujuoma

Koivujuoma

Koivu on monikäyttöinen hyötypuu. Siitä voidaan käyttää varpuja, mahlaa, lehtiä, tuohta ja puuta. Koivun nuoret lehdet, hiirenkorvat, sisältävät runsaasti C-vitamiinia. Koivujuomasta saat varsinaisen piristyspommin päivääsi.

Tee näin

Koivujuoma (Ohje: Pirjo Kytövuori - Arja Hopsu-Neuvonen, Kanankaalista karpaloon)

  • 1 l vettä
  • 2 ½ dl pieniä koivunlehtiä
  • hunajaa
  • sitruunamehua
  1. Keitä lehtiä vedessä noin 10 minuuttia.
  2. Siivilöi lehdet.
  3. Sekoita joukkoon hiukan hunajaa ja sitruunamehua.
  4. Tarjoa kylmänä.

 

Pohdittavaksi

Pohdi, mitä muuta koivusta voi valmistaa.