4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B
Joka keitetyn paistaa, se makean maistaa, väittää vanha sananlasku. Sen mukaan kannattaisikin toimia, sillä tällä hetkellä kolmannes suomalaisten biojätteestä on alun perin syötäväksi kelpaavaa. Paljon biojätettä syntyy puurontähteistä, leivänkannikoista ja esimerkiksi perunasoseen lopuista. Mitähän niille voisi tehdä? Eikö olisi fiksumpaa käyttää ruoka viimeiseen pisaraan ja muruseen asti ja säästää sekä luontoa että kukkaroa?
Tässä tehtävässä otetaan perunamuusin loppu talteen ja käytetään se uudestaan. Keitetystä perunamuusista paistuu makoisia rieskasia!
KELTAISET RIESKASET (4 kpl)
Työvälineet: desilitramitta, kulho, raastinrauta, ruokalusikkamitta, teelusikkamitta, leivinpelti, leivinpaperia, patakintaat
Tee näin:
Suomen 4H-liitto
Karjalankatu 2A 00520
Helsinki