4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B

Herkkutikut & merirosvot

Herkkutikut & merirosvot

"Ohoi! Maata näkyvissä!" Tarinat kätketyistä aarteista, hurjista taisteluista ja veitsenterävistä miekoista ovat toinen toistaan jännittävämpiä. Merirosvosynttäreillä liehuvat pääkalloliput. Ohjelmassa voi olla miekkailua lankulla silmälappu silmällä tai aarteenetsintää. Tämän tehtävän herkkutikut ovat helppo ja hauskan näköinen tarjottava hurjempaankin menoon.

Tee näin

HERKKUTIKUT & MERIROSVOT

  • pieniä tomaatteja
  • paprikaa
  • kurkkua
  • viinirypäleitä
  • säilykeananasta
  • nakkeja (tai pieniä prinssinakkeja)
  • lihapullia
  • juustoa

Työvälineet: puisia cocktailtikkuja, juuresveitsi, tarjoilulautanen tai puolikas keräkaali

Tee näin:

  1. Pese kasvikset ja viinirypäleet. Halkaise paprika, poista siemenet ja leikkaa suuhun sopiviksi annospaloiksi. Jos viinirypäleissä on siemeniä, halkaise ne ja poista siemenet. Siemenettömät rypäleet voit käyttää kokonaisina. Valuta ananassäilykkeestä mehu ja paloittele annospaloiksi.
  2. Paloittele nakit annospaloiksi, halkaise lihapullat ja kuutioi juusto.
  3. Työnnä cocktailtikkuihin mieleisiäsi yhdistelmiä. Voit tehdä esimerkiksi seuraavanlaisia yhdistelmiä:
  • juustopala, viinirypäle ja kurkunpala
  • lihapulla, tomaatti ja ananas
  • nakki, lihapulla ja pikkutomaatti
  • lihapulla, juusto ja paprika
  • juusto, tomaatti, ananas

4. Nosta tikut tarjoilulautaselle tai halkaise iso keräkaali ja työnnä tikut kaaliin. Nosta kaali lautasella tarjoilupöytään.

Pohdittavaksi

Kattauksessa käytetään usein kukkia ja kynttilöitä. Koristeita ei kuitenkaan välttämättä tarvitse ostaa. Teemasynttäreitä suunnitellessa on hyvä vilkaista lelulaatikkoon tai ottaa legot esiin. Mieti, miten leluja voi hyödyntää kattauksessa. Piirrä ja väritä merirosvosynttäreiden tarjoilupöytä. Pohdi, miten piristäisit kattausta omilla tavaroillasi.