4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B

Kauralastut & nurinkurin-synttärit

Kauralastut & nurinkurin-synttärit

Voit lyödä vieraasi ällikällä kutsumalla heidät kesäsynttäreille joulukortilla ja talvisynttäreille kesälomakortilla. nurinkurin-juhlissa kaikki asiat saavat olla päälaellaan. Näissä juhlissa ei mietitä vuodenaikaa, tyylikkyyttä tai tarjottavien ja kattauksen yhteensopivuutta. Kekseliäisyys tekee nurinkurin-synttäreistä hauskat. Pojat juhlivat tyttöjen vaatteissa ja päinvastoin, shortsit puetaan helmikuussa ja pipot heinäkuussa.

Kauralastut sopivat juhlaan kuin juhlaan, joten niiden valmistaminen kannattaa opetella nyt huolella.

Tee näin

KAURALASTUT

  • 50 g margariinia
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 1 muna
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 dl sokeria
  • koristeluun valkoista tai tummaa suklaata

Työvälineet: kattila, kulho, puuhaarukka tai iso lusikka, pelti, leivinpaperi

Tee näin:

  1. Ota esille raaka-aineet ja työvälineet.
  2. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  3. Sulata rasva kattilassa.
  4. Ota kattila liedeltä ja lisää muut aineet sulaneeseen rasvaan.
  5. Nosta lusikalla pellille leivinpaperille pieniä nokareita taikinaa. Jätä reilut välit.
  6. Paista keksejä noin 5 minuuttia. Valmiit keksit ovat keskeltä kauniin keltaisia ja reunoilta kullanruskeita.
  7. Irrota keksit leivinpaperilta jäähtyneinä.
  8. Koristele keksit halutessasi suklaalla. Sulata suklaa mikroaaltouunissa 30 sekuntia kerrallaan, sekoita välillä.
  9. Kastele kauralastujen reunat tai toinen reuna heti suklaaseen, kun suklaa on pehmeää.

Pohdittavaksi

Millaista olisi sinun nurinkurin-synttäreilläsi? Ideoi ja kirjoita. Muista, että saat keksiä hassujakin asioita.

  • synttäriteeman nimi:
  • kutsuvieraat:
  • juhlapaikka ja -aika:
  • tarjoilu
  • syötävät:
  • juotavat:
  • ohjelma:
  • mahdollisen kiitospussin sisältö vieraille: