4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B

Jäätelölinna ja synttärisuunnitelma (ryhmätehtävä)

Jäätelölinna ja synttärisuunnitelma (ryhmätehtävä)

Linna- ja palatsiaiheisiin liittyvät jutut ovat synttäriteemojen kestosuosikkeja. Pienimpien lasten juhliin tulevat pienet prinssit ja prinsessat kruunuineen ja valtikkoineen. Isompia juhlijoita kiinnostavat ehkä enemmän fantasiakirjojen luomat maailmat ja niissä seikkailevat ritarit ja linnanneidot. Tässä tehtävässä tehdään juhlien kohokohdaksi jäätelölinna.

Tee näin

JÄÄTELÖLINNA (kuudelle)

  • 2 l jäätelöä
  • jäätelövohveleita (tötteröitä)
  • suklaalevy
  • karkkeja

Työvälineet: iso lautanen tai foliolla päällystetty leikkuulauta

Tee näin:

  1. Ota kaikki tarvikkeet ajoissa esille. Kata myös pöytä ja tee kaikki muut valmistelut valmiiksi, sillä linna ei kestä pitkää odottelua.
  2. Tee linna isolle lautaselle tai foliolla vuoratulle leikkuulaudalle.
  3. Avaa jäätelöpakkaukset ja aseta jäätelöt vierekkäin.
  4. Nosta jäätelötötteröt torneiksi linnan päälle.
  5. Koristele linnan pinta karkeilla ja irrota suklaalevystä palat ikkunoiksi. Paina palat linnan reunoille. Irrota pidempi suklaapala oveksi.

Pohdittavaksi

Valitkaa ryhmällenne toinen seuraavista tehtävistä:

A) Kaksoset Vilja ja Viljo täyttävät 5 vuotta. Heidän vanhempansa pyytävät teitä suunnittelemaan ja järjestämään prinsessa ja ritari -aiheiset synttärit 10:lle 4-6 -vuotiaalle. Suunnitelkaa millaiset juhlat järjestätte. Aiheen lisäksi lasten ainoa toive on saada jäätelökakku. Tehkää suunnitelma juhlien sisällöstä, tarvikeluettelo, työnjako sekä laskelma siitä, mitä juhlat tulevat maksamaan. Miettikää lopuksi, voisiko ryhmän suunnitelmaa oikeasti tarjota kiireisille vanhemmille? Aika mukava tapa ansaita taskurahaa, joten miettikää mahdollisuuksianne.

B) Tehkää synttärien järjestäjän muistilista. Mitä pitää muistaa ja missä vaiheessa, jotta synttärit onnistuvat suunnitelmien mukaan. Olkaa tarkkoja ja kopioikaa valmis lista kaikille. Jokainen on ainutlaatuisten synttäreiden arvoinen!