4. Kokkaus ja leivonta
Taso: A

Aurinkoinen kiisseli

Aurinkoinen kiisseli

"Ihana, ihana aurinko, pyöreä kultainen lammikko". Sanonnassa sanotaan, että pääsiäisenä aurinko tanssii. Pääsiäisenä yhdistetään auringonkeltaisen rinnalle myös muita värejä. Samalla, kun valmistat aurinkoista kiisseliä, voit muistella, mitä nämä kevään värit voisivat olla.

Tee näin

AURINKOINEN KIISSELI (5:lle)

  • 5 dl appelsiini- tai ananastuoremehua
  • 2 1/2 rkl perunajauhoja
  • 2 rkl sokeria
  • 1-2 dl keltaista hedelmää paloina, esim. ananasta, appelsiinia tai sharonia
  1. Ota raaka-aineet ja työvälineet esille.
  2. Mittaa vesi, mehu, sokeri ja perunajauhot kattilaan ja sekoita tasaiseksi vispilällä tai kauhalla.
  3. Kuumenna, kunnes kiisseli alkaa kuplia. Sekoita koko ajan kuumennuksen aikana. Anna kiisselin jäähtyä.
  4. Lisää paloitellut hedelmät ja kaada tarjoiluastiaan. Ripottele sokeria pinnalle, jotta kiisseliin ei tule kuorta.

Pohdittavaksi

Mitä muita kiisseleitä olet maistanut? Mistä pidät eniten?