4. Kokkaus ja leivonta
Taso: A

Hedelmärahka

Hedelmärahka

Palmusunnuntaina kannattaa olla tarkkana, sillä ovella voi koputtaa pääsiäisnoita - paitsi jos itse olet noitimassa. Virpominen on vanha pääsiäisperinne. Virpomalla pikkunoidat toivottavat taloon onnea, terveyttä ja hyvää vuotta. Ennen virpomaan lähtöä on hyvä syödä perinteistä pääsiäisen herkkua, rahkaa.

Tee näin

HEDELMÄRAHKA (5:lle)

  • 1 prk (250 g) maitorahkaa
  • 2 dl kermaa
  • 3 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 appelsiini
  • 3 säilykepersikan puolikasta
  • 2 rengasta säilykeananasta
  • ( koristeluun nonparelleja)
  1. Ota esille kaikki valmistusaineet sekä työvälineet.
  2. Kuori ja paloittele appelsiini. Paloittele säilykepersikat ja ananasrenkaat.
  3. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita rahkan joukkoon.
  4. Lisää hedelmät, sokeri ja vaniljasokeri ja lopuksi hedelmäpalat.
  5. Jaa hedelmärahka annoskulhoihin, koristele halutessasi nonparelleilla.

Pohdittavaksi

Osaatko virpomisloitsun? Virvon varvon, ja niin edelleen. Keksi ensi pääsiäiseksi ihan uusi, oma loitsu - ja hämmästytä virvottavat! Ehkäpä koriisi kopsahtaa tavallistakin suurempi virpomispalkka...