4. Kokkaus ja leivonta
Taso: A

Kananmunavoileivät

Kananmunavoileivät

Tiesitkö, että jokainen suomalainen syö 10 kiloa munia vuodessa? Munat kuuluvat tärkeänä osana pääsiäiseen: suklaamunat, itse maalatut kananmunat, askarrellut koristemunat, piilotetut ja pahviset yllätysmunat. Valmista mehevät voileivät ja suunnittele pääsiäismuna.

Tee näin

KANANMUNAVOILEIVÄT (4:lle)

  • 8 viipaletta isoa paahtoleipää
  • 4 keitettyä kananmunaa
  • 1 dl majoneesia
  • 1 tl sinappia
  • 2 tippaa tabascoa
  • ripaus mustapippuria
  • pala maustekurkkua
  • salaattia
  1. Ota esille työvälineet ja raaka-aineet.
  2. Keitä kananmunat. Nosta kananmunat varovasti kattilaan. Laske kylmää vettä päälle sen verran, että kananmunat peittyvät. Laske keittoaika siitä, kun vesi alkaa kiehua. Keitä kananmunia hiljalleen kuplivassa vedessä 8-10 minuuttia. Kaada kuuma vesi pois ja laske kylmää vettä kattilaan. Anna munien jäähtyä vedessä. Kuori kananmunat.
  3. Hienonna jäähtyneet kananmunat haarukalla.
  4. Pilko maustekurkut pieniksi kuutioiksi.
  5. Sekoita kananmunat, sinappi, mausteet ja kurkkukuutiot kulhossa.
  6. Levitä kananmunaseos paahtoleipäviipaleelle ja revi päälle salaatinlehtiä. Nosta toinen leipäviipale kanneksi.
  7. Halkaise leivät kolmioiksi tai tarjoile sellaisenaan.

Pohdittavaksi

Kaupassa myydään erilaisia suklaapääsiäismunia. Joissakin on maku kohdallaan, mutta yllätys on tylsä tai sitten muna on ihan liian kallis. Jotkut eivät vakuuta maullaan. Suunnittele täydellinen yllätysmuna. Piirrä siitä mainos.