4. Kokkaus ja leivonta
Taso: A

Kääretorttuleivokset

Kääretorttuleivokset

Paastonaika alkaa laskiaisesta ja päättyy pääsiäiseen. Pääsiäinen sana tulee sanasta "päästä". Pääsiäisen herkuilla juhlistetaan paastosta pääsemistä. Nyt ei kuitenkaan paastota vaan tehdään kermaiset kääretorttuleivokset!

Tee näin

KÄÄRETORTTULEIVOKSET (8:lle)

  • 4 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • 2 dl kermaa
  • 1 tlk rahkaa
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 dl raastettua suklaata
  • 1 1/2 dl keltaista hilloa tai 2 banaania soseutettuna
  • hedelmiä
  1. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi (noin 5 minuuttia).
  2. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin toisessa kulhossa.
  3. Lisää jauhot siivilän läpi kananmunavaahtoon.
  4. Levitä taikina tasaisesti uunipellille leivinpaperin päälle.
  5. Paista kääretorttu 225 asteessa uunin keskitasolla 7-10 minuuttia.
  6. Kumoa kypsä pohja sokeroidun leivinpaperin päälle. Jätä jäähtymään.
  7. Valmista täyte. Vaahdota kerma puhtailla sähkövatkaimen vispilöillä.
  8. Lisää vaahtoon rahka ja sokeri.
  9. Raasta suklaa ja lisää vaahtoon.
  10. Soseuta banaani lautasella haarukan avulla. Levitä kääretorttulevylle hillo tai soseutettu banaani ja päälle kerma-rahkaseos. Jätä halutessasi osa seoksesta leivosten koristeluun.
  11. Kääri kääretorttu leivinpaperin avulla rullaksi, jätä saumapuoli alaspäin. Nosta rulla leivinpaperiin käärittynä jääkaappiin maustumaan tai leikkaa heti viipaleiksi. Koristele leikkauspinta kerma-rahkavaahdolla ja hedelmillä.

Pohdittavaksi

Olet Kyöpelivuoren kahvilan mestarileipuri. Kahvilassa on myynnissä kolme pääsiäisen suosikkileivonnaista, jotka sinä olet suunnitellut ja tehnyt. Kirjoita ja piirrä tuotteet.