4. Kokkaus ja leivonta
Taso: A

Pyöreä kinkkupannari

Pyöreä kinkkupannari

Pääsiäisnoidat eli pääsiäistrullit asustavat vanhan tarinan mukaan Kyöpelinvuorella. Heidät saattaa nähdä pääsiäisenä lentämässä luudillaan. Pääsiäinen ajoittuu aina täyden kuun aikaan, jolloin noidat liikkuvat mielellään. Täysikuun kunnaksi valmistetaan pyöreää Kyöpelinvuoren kinkkupannaria.

Tee näin

PYÖREÄ KINKKUPANNARI (6:lle)

  • 4 dl maitoa
  • 1 kananmuna
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/2 tl paprikajauhetta
  • 1/4 tl basilikaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl öljyä
  • 50 g kinkkua
  • 1/2 paprikaa
  • 1/2 dl juustoraastetta
  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Ota työvälineet ja valmistusaineet esille.
  3. Voitele pyöreä piirakkavuoka.
  4. Valmista taikina. Sekoita kulhossa maidon joukkoon kanamuna, mausteet, vehnäjauhot ja öljy. Anna turvota 10-15 minuuttia.
  5. Pese paprika, halkaise ja poista siemenet. Leikkaa paprika ja kinkku kuutioiksi.
  6. Voitele piirakkavuoka huolellisesti. Kaada pannukakkutaikina vuokaan ja ripottele pinnalle kinkkukuutiot sekä juustoraaste.
  7. Kypsennä uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
  8. Tarjoile pannukakku kolmioksi leikattuna salaatin kanssa.

Pohdittavaksi

Järjestä pääsiäisen yllätysjuhlat ystävillesi "Kyöpelinvuoren pääsiäinen" -teemalla. Suunnittele, mitä syötävää ja juotavaa tarjoat ja millaista ohjelmaa järjestät.