4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B

Kääretorttu

Kääretorttu

Kääretorttu on täytekakun rullamainen serkku. Rullaan voi piilottaa omaa suosikkitäytettään: hilloa, kermavaahtoa, rahkaa tai hedelmiä. Vaativin vaihe kääretortun leipomisessa on kääriminen. Tässä ohjeessa opit käärimisen leivinpaperin avulla.

Tee näin

KÄÄRETORTTU (8:lle)

  • 3 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 dl marjasosetta tai hilloa
  1. Ota raaka-aineet ja työvälineet esille.
  2. Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  3. Laita leivinpaperiarkki uunipellin päälle.
  4. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi.
  5. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhoihin perunajauho ja leivinjauhe.
  6. Lisää jauhot vaahtoon siivilän läpi kauhalla tai puuhaarukalla sekoittaen.
  7. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
  8. Paista uunin keskiosassa noin 5 minuuttia.
  9. Kumoa torttu sokeroidulle leivinpaperiarkille.
  10. Irrota paperi varovasti sivelemällä sen pintaa kylmällä vedellä.
  11. Levitä täyte heti ja kääri torttu leivinpaperin avulla rullalle. Jätä saumakohta alaspäin.
  12. Anna kääretortun maustua leivinpaperin sisällä ennen leikkaamista.

Pohdittavaksi

Mitkä ovat teidän perheen tai suvun ”klassikkotarjottavia” eli sellaisia leivonnaisia, joita juhlissa kuuluu olla?