4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B

Kaneliässät

Kaneliässät

Kaupan keksihyllyt notkuvat erimakuisia tuotteita. Silti yksikään niistä ei ole juuri se erityisen ihana pikkuleipä, joita kotona, mummolassa tai sukulaistädin luona aina saa. Olet kenties saanut maistaa kaneliässiä ja mikä parasta, tämän ohjeen avulla voit opetella valmistamaan niitä itse.

Kuva: Maiju

Tee näin

  • 200 g voita tai margariinia
  • 1 ¼ dl sokeria
  • 1 muna
  • 4 dl vehnäjauhoa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kanelia
  • pinnalle sokeria ja kanelia tai valmista kanelisokeria
  1. Ota raaka-aineet ja työvälineet esille.
  2. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  3. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi.
  4. Lisää joukkoon kananmuna hyvin vatkaten.
  5. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhot ja sekoita ne taikinaan.
  6. Muotoile taikinasta sormenpaksuinen tanko jauhoja apuna käyttäen.
  7. Leikkaa tanko noin 8–10 cm:n pituisiksi paloiksi.
  8. Kierittele pötköt lautasella kanelisokerissa ja muotoile ässiksi uunipellille leivinpaperin päälle.
  9. Paista uunissa 200 asteessa noin kymmenen minuuttia.

Pohdittavaksi

Ennen vanhaan saatettiin sanoa: "Oli siellä hieno kahvipöytä, oli sen seitsemää sorttia tarjottavia". Kuvitellaan, että naapurisi 90-vuotias mummo pyytää sinua suunnittelemaan ja toteuttamaan syntymäpäivilleen Seitsemän Sortin kahvitarjoilun. Mitä valmistaisit? Piirrä ja kirjoita.