4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B

Tiikerikakku

Uusimmatkaan herkulliset muotileivonnaiset eivät selätä tutun tiikerikakun suosiota. Tiikerikakku tunnetaan myös nimellä marmorikakku. Tässä tehtävässä opit maustamaan taikinaa ja tekemään siitä kaksi eri kerrosta. Valmiista kakusta tulee kauniin raidallinen.

Tee näin

  • 200 g voita tai leivontamargariinia
  • 2½ dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 dl maitoa
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • vuoan voiteluun margariinia ja korppujauhoja
  1. Ota esille työvälineet ja raaka-aineet.
  2. Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  3. Voitele ja jauhota rengaskakkuvuoka vetoisuudeltaan 1½ litraa.
  4. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri.
  5. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten.
  6. Lisää jauhot ja leivinjauhe sekä maito.
  7. Ota taikinasta noin 1/3 toiseen kulhoon ja sekoita siihen kaakaojauhe.
  8. Levitä voidellun vuoan pohjalle ensin ohut kerros vaaleaa taikinaa ja sen päälle ohut kerros suklaista taikinaa. Tee toinen kerros samalla tavalla, mutta jätä päällimmäiseksi kerros vaaleaa taikinaa.
  9. Vedä haarukalla taikinaa niin, että kakku saa marmorisen kuvioinnin.
  10. Paista uunin alimmalla tasolla noin 1 tunti.

Pohdittavaksi

Kakkutaikinan perusohjeen opittuasi voit ryhtyä todelliseksi kakkumaakariksi. Suunnittele kaksi muuta kakkureseptiä, jonka pohjana on perusohje.