4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B

Lämpimät leivät

Lämpimät leivät ovat sellainen kotikokin vierasvara, jonka voi "vetää hihasta". Leipien makua voi säädellä sen mukaan, mitä kaapista löytyy ja uuni mehevöittää tavallisista leivistä täyttäviä pikkuaterioita. Siksi ne ovat mainio makupala vieraille kylmän juoman tai haudutetun teen kanssa.

Tee näin

Ainekset 4:lle

  • 4 isoa paahtoleipäviipaletta
  • 100 g metwurstia tai muuta mausteista makkaraa
  • 1/2 paprikaa
  • 1/2-1 maustekurkkua
  • margariinia
  • 2 kananmunaa
  • 3 dl juustoraastetta
  1. Ota esille työvälineet ja raaka-aineet.
  2. Pane uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
  3. Pese paprika, halkaise ja poista siemenet. Leikkaa puolikas paprika viipaleiksi. Kuutioi maustekurkku.
  4. Laita pellille leivinpaperi ja voitele leivät margariinilla ja päällystä makkarasiivuilla, paprika- ja maustekurkkuviipaleilla. Nosta leivät pellille.
  5. Valmista kuorrute sekoittamalla kulhossa kananmunien rakenne rikki haarukalla. Lisää joukkoon juustoraaste ja levitä seos leiville.
  6. Kuorruta leivät uunissa kauniin ruskeiksi.

Pohdittavaksi

Voileipä ei ole laisinkaan niin arkipäiväinen syötävä miltä kuulostaa. Suunnittele nyt voileipätarjoilu taidenäyttelyn avajaisiin. On tärkeää, että voileivät ovat edustavan ja taiteellisen näköisiä ja tietysti maistuvat herkulliselle. Piirrä tarjoilupöytä, josta näyttelyvieraat voivat napata erilaisia leipiä mukaansa.