4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B

Broilerisalaatti

Tässä tehtävässä opit tekemään raikkaan salaatin ja kastikkeen. Kasvikset ovat erinomaista ruokaa. Ne ovat herkullisia väriltään, muodoltaan ja maultaan. Salaatin salaisuus houkuttelevana annoksena piilee eri raaka-aineiden asettelussa lautaselle. Tässä salaatissa suolapähkinät ja juustonmurut antavat ruokailijalle jännittävän makumuiston.

Tee näin

Ainekset 4:lle

  • 300 g hunajamarinoituja broilerisuikaleita
  • 1 rkl öljyä
  • 1/2 ruukku tammenlehtisalaattia
  • 1 pieni lehtisalaattikerä
  • 100 g kurkkua
  • 1 tlk ananaspaloja
  • 1/2 dl suolapähkinöitä
  • 100 g sinihome- tai fetajuustoa muruina
  • 1 prk (200 g) maustamatonta ruokajogurttia
  • 2 tippaa tabascoa
  • 1/2 dl hienonnettua ruohosipulia
  • tarjoiluun lisäksi maissilastuja
  1. Ota raaka-aineet ja työvälineet esille.
  2. Kuumenna öljy paistinpannulla, vähennä lämpöä ja paista broilerinsuikaleet kypsiksi lastalla käännellen.
  3. Huuhdo, kuivaa ja revi salaatit.
  4. Halkaise kurkku ja valuta ananastölkistä mehu.
  5. Sekoita salaatinkastike. Yhdistä jugurtti, tabasco ja ruohosipuli. Käytä tulista tabascoa varoen.
  6. Kokoa salaatti laakealle tarjoiluvadille. Lisää suolapähkinät ja juusto viimeiseksi. Tarjoile salaatinkastike erikseen kulhosta.

Pohdittavaksi

Tavallisin syy kyllästyä salaatinsyöntiin on se, että ainekset ovat aina samat: kiinankaali tai jäävuorisalaatti, tomaatti ja kurkku. Miten tavallista salaattia voisi piristää? Keksi vähintään kolme eri asiaa jokaiseen kohtaan:

  • Punaisia, keltaisia, oransseja, vihreitä kasviksia:
  • Hedelmiä:
  • Säilykkeitä:
  • Muita pikkuherkkuja: