4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B

Pinaattiohukaiset

Onko paras ohukainen torstain hernekeiton jälkiruoka, muurinpohjapannulla tehty vai joku muu? Nyt voit päättää itse, sillä ohukaisten ohjeen ja paiston opittuasi voit tehdä niitä milloin haluat. Tässä tehtävässä opit käyttämään paistinpannua ja paistamaan ohukaiset kauniin ruskeiksi.

Tee näin

n. 45 pientä lettua

  • ½ l maitoa tai kivennäisvettä
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl ohrajauhoja
  • ½ tl suolaa
  • 2 munaa
  • 150 g pakastepinaattia
  • Paistamiseen: juoksevaa margariinia
  • Tarjoiluun: puolukkahilloa
  1. Ota työvälineet ja raaka-aineet esille.
  2. Mittaa neste kulhoon.
  3. Vatkaa kananmunat, jauhot ja sulanut pinaatti taikinaan ja anna taikinan turvota noin 10 minuuttia.
  4. Kuumenna lettupannu tai paistinpannu. Purista margariinipullosta rasvaa pannulle ja anna sen ruskistua. Paista ohukaiset kauniin ruskeiksi molemmin puolin ja tarjoile kuumina hillon kanssa.

Pohdittavaksi

Mitä muita kasviksia voisit lisätä ohukaistaikinaan?