4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B

Pastamunakas

Tässä ohjeessa yhdistellään aineksia, joiden ei kovin usein ajatella kuuluvan yhteen. Pastamunakas on kaikessa yksinkertaisuudessaan mainio ruokalaji. Siinä yhdistyvät pastan täyteläinen maku, munan kuohkea koostumus sekä kinkun antama suolainen loppusilaus.

Tee näin

Ainekset 2:lle

  • 1 dl pätkäspagettia
  • 4 munaa
  • 2 tl öljyä
  • 4 rkl vettä tai maitoa
  • 1 maustemitta suolaa
  • 1 maustemitta mustapippuria
  • 1 dl kinkkusuikaleita
  • 5 sentin pala purjoa
  • 1 dl juustoraastetta
  • persiljasilppua tai tuoreyrttisilppua
  • kirsikkatomaatin puolikkaita
  1. Ota työvälineet ja raaka-aineet esille.
  2. Keitä spagetti ohjeen mukaan. Huuhdo ja valuta siivilässä.
  3. Sekoita munat, maito ja suola sekä mustapippuri kulhossa. Vatkaa kevyesti, kunnes munien rakenne on rikkoutunut.
  4. Kuumenna öljy paistinpannulla ja paista kinkkusuikaleita ja purjosuikaleita muutama minuutti lastalla käännellen.
  5. Kaada pannulle munamaito-seos ja alenna lämpöä.
  6. Vedä puulastalla hyytyvää seosta hitaasti pohjaa pitkin keskustaan päin.
  7. Lisää pannulle juustoraaste ja keitetty ja valutettu pasta.
  8. Peitä munakas hetkeksi kannella.
  9. Lisää kirsikkatomaattien puolikkaita ja persiljasilppu.
  10. Kun munakas on hyytynyt ja juusto sulanut, siirrä se lautaselle ja tarjoa heti.

Vinkki! Voit korvata spagetin nuudeleilla.

Pohdittavaksi

Munakas on helposti muunneltava ruoka, johon voi käyttää täytteeksi vaikkapa jääkaapista löytyviä tähteitä. Mistä aineksista syntyy sinun lempimunakkaasi?