Taso: B

Daim, riisisuklaa & avoimet ovet

Daim, riisisuklaa & avoimet ovet

Tämä tehtävä saa takuuvarmasti kaikki muutkin kuin Lapinlahden kokkikerhon herkkusuut ja sokerihiiret liikkeelle. Tarjolla on ohjeet täyteläisen toffeen ja rapisevan riisisuklaan tekoon. Herkkujen hymyilyttäessä myös ideat ovat herkässä. Nyt hyödynnetäänkin nämä ideat ja suunnitellaan kerhon Avoimet ovet toteutettavaksi nyt tai tulevaisuudessa.

Tee näin

DAIM (2 annosta)

  • 1 dl kermaa
  • 1 dl fariinisokeria
  • 50 g taloussuklaata

RIISISUKLAA (2 annosta)

  • 1 ½ dl tomusokeria
  • 3 dl riisimuroja
  • 3 rkl kaakaojauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 75 g kookosrasvaa

Työvälineet: desilitramitta, teflonkattila, puulasta, leivinpaperia, lusikka, kulho, pieniä muffinivuokia

Tee näin:

Daim

  1. Lämmitä kattilassa kerma, sekoita koko ajan.
  2. Lisää joukkoon fariinisokeri.
  3. Keitä seosta hiljaisella lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes se sakenee.
  4. Kaada seos leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä.
  5. Sulata taloussuklaa vesihauteessa tai mikrossa pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada kinuskin päälle.
  6. Leikkaa kovettunut kinuski suupaloiksi.

Riisisuklaa

  1. Sulata kattilassa kookosrasva, ota pois liedeltä ja anna sen jäähtyä.
  2. Sekoita muut aineet kulhossa ja lisää joukkoon jäähtynyt kookosrasva. Sekoita hyvin.
  3. Jaa riisisuklaa muffinivuokiin ja laita jääkaappiin kovettumaan.

Pohdittavaksi

Suunnitelkaa Avoimet ovet -kerhokerta, jonka voisitte toteuttaa (esimerkiksi 4H-viikolla marraskuussa tai keväällä kerhokauden loppupuolella). Päättäkää yhdessä päivä ja juhlan teema. Jos kerholaisia on paljon, jatkakaa suunnittelua pienryhmissä. Kirjatkaa ideat ylös.

A. Ohjelmaryhmä miettii, miten kerhon toimintaa esitellään vieraille ja mitä materiaaleja tarvitaan. Onko joku kerho-opas, joka kertoo toiminnasta vieraille?

B. Vierasryhmä miettii, kenelle lähetetään kutsu ja millainen kutsu tehdään. Tarjoiluryhmä suunnittelee tarjoilun, joka voidaan valmistaan myös avointen ovien aikana.

C. Koristeluryhmä valmistaa koristeet sekä huolehtii kattauksesta ja muusta tarvittavasta koristelusta yhteistyössä muiden ryhmien kanssa.