Taso: B

Jauhelihapihvit hampurilaisiin

Jauhelihapihvit hampurilaisiin

”Hampurilaiset ovat meheviä, täyttäviä ja suuri menestys!” kehuvat Lapinlahden kokkikerholaiset. Hampurilaisiin tarvitaan sämpylä, salaattia, tomaattia, hampurilaiskastiketta ja tietysti hampurilaisen sielu: jauhelihapihvi. Kokeilkaa kerhossa nyyttikestejä niin, että arvotte edellisellä kerralla, kuka tuo mitäkin hampurilaiseen tarvittavaa raaka-ainetta. Ja paikan päällä paistetaan kunnon pihvit!

Tee näin

JAUHELIHAPIHVIT (4 kpl)

  • ½ dl korppujauhoja
  • 1 dl vettä
  • 1 sipuli
  • 1 muna
  • ¾ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • ½ tl paprikajauhetta
  • 250 g jauhelihaa

Työvälineet: kulho, mitta-astioita, puuhaarukka, veitsi, uunipelti, leivinpaperia

Tee näin:

  1. Sekoita korppujauhe ja neste kulhossa puuhaarukalla ja anna turvota 5 minuuttia.
  2. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  3. Kuori ja hienonna sipuli.
  4. Lisää kulhoon sipuli, muna, mausteet ja jauheliha.
  5. Sekoita massa tasaiseksi ja jaa taikina neljään yhtä suureen osaan.
  6. Muotoile pyöreiksi pihveiksi, aseta pihvit leivinpaperoidulle uunipellille.
  7. Paista uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

Pohdittavaksi

  1. Kerhossa on useimmiten vanhan sanonnan mukaisesti ”monta kokkia yhtä keittoa hämmentämässä”. Tästä syystä on tärkeää, että kaikki tekevät työnsä siististi. Pohtikaa, millä tavalla keittiö pysyy mahdollisimman siistinä ja miellyttävänä paikkana työskennellä. Mitä välineitä tarvitaan, mitkä työt on tehtävä?
  2. Kirjoittakaa kerhonne kolmikohtainen siisteyssopimus, jota kaikki lupaavat jatkossakin noudattaa. Kiinnittäkää sopimus kerhotilan seinään.