4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B

Juuson juustosarvet

Juuson juustosarvet

Tässä tehtävässä harjoittelet juustosarvien valmistusta. Huomaat myös, että on tärkeää, että leipuri jättää jälkeensä siistin keittiön. Jokainen hyvä leipuri siivoaa jälkensä ja pesee käyttämänsä astiat. Lisäksi on hyvä tarkistaa yleissilmäyksellä, että paikat ovat vähintään yhtä siistit, kuin mitä ne olivat ennen työhön ryhtymistä. Muistathan sinäkin, että se joka sottaa, siivoaa.

Tee näin

Juuson juustosarvet (24 kpl)

  • 2,5 dl vettä
  • 1/2 pussia kuivahiivaa
  • 6 dl täysjyvävehnäjauhoja
  • 1/2 tl suolaa
  • 0,25 dl rypsiöljyä

Täyte

  • 1 pieni paprika (tai 100g kinkkua kuutioina)
  • 1 dl juustoraastetta
  • 1 tl kuivattua basilikaa
  • 1/2 dl auringonkukan siemeniä

Koristeluun: 1 kananmuna ja auringonkukansiemeniä (tai vehnäjauhoja/seesaminsiemeniä)

  1. Kuumenna vesi 42-asteiseksi. Sekoita joukkoon kuivahiiva. Lisää suola, jauhot ja rypsiöljy. Kohota taikinaa noin puoli tuntia.
  2. Kuutioi paprika täytettä varten. Sekoita kuutioiden joukkoon juustoraaste, basilika ja siemenet.
  3. Jaa kohonnut taikina kolmeen osaan. Kauli taikinapalat jauhotetulla pöydällä pyöreiksi levyiksi (halkaisija noin 30 cm). Jaa levyt taikinapyörällä tai veitsellä 8 osaan.
  4. Annostele täytettä vajaa ruokalusikallinen jokaisen kolmion leveään päähän. Kierrä kolmiot sarviksi niin, että sarven häntä jää alle. Kohota hetki pellillä liinalla peitettynä.
  5. Laita uuni lämpenemään.
  6. Voitele sarvet munalla ja ripottele pinnalle auringonkukan siemeniä.
  7. Paista 200 asteessa noin 12-15 minuuttia.

Pohdittavaksi

Kuinka sarvet onnistuivat? Mikä oli haastavinta?