4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B

Kiinalainen wokki

Kiinalainen wokki

Kiinalaisesta ruoasta puhuttaessa ensimmäisenä mieleen tulee varmasti wokkiruoat ja hapanimelä maku. Wokissa ohuiksi suikaleiksi pilkottu ruoka paistetaan nopeasti. Hapanimelää makua saat ruokiin esimerkiksi lisäämällä kastikkeeseen hieman sokeria ja etikkaa. Tässä tehtävässä opit valmistamaan kiinalaista hapanimelää possua.

Tee näin

Hapanimelä possu (6 annosta)

  • 300 g suikaloitua possunlihaa
  • rypsiöljyä
  • 1 pieni purkki ananasrenkaita + liemi
  • 1 punainen paprika tai erivärisiä paprikoita
  • 1 porkkana
  • 150 g sokeriherneitä (tai 100 g valko- tai lehtikaalia)

Kastike:

  • 2 dl vettä
  • ½ dl sokeria
  • ½ dl punaviinietikkaa
  • ½ dl soijaa
  • ½ tl chilirouhetta
  • 2 tl inkivääritahnaa
  • ananasliemi purkista
  • 1 rkl maissitärkkelystä

Lisäkkeeksi:

  • keitettyä riisiä
  1. Laita ananasrenkaat valumaan ja ota niiden liemi talteen. Kuumenna kastikkeen vesi kattilassa ja lisää siihen mausteet (sokeri, punaviinietikka, soija, chilirouhe, inkivääri). Anna kiehua hetki.
  2. Sekoita maissitärkkelys ananasmehuun ja lisää seos kiehuvaan nesteeseen. Kiehauta ja lisää suolaa tarvittaessa. Jätä kastike odottamaan myöhempää käyttöä.
  3. Suikaloi porkkana, paprika ja sokeriherneet. Paloittele ananasrenkaat.
  4. Kuumenna öljy wokissa tai paistinpannussa ja ruskista possun suikaleet kuumalla pannulla. Siirrä liha hetkeksi sivuun ja paista nopeasti myös porkkana- ja paprikasuikaleet.
  5. Lisää liha vihannesten joukkoon yhdessä sokeriherneen ja ananaspalojen kanssa.
  6. Kaada kastike seoksen päälle ja anna kiehua noin 5 minuuttia.
  7. Tarjoile hapanimelä possu keitetyn riisin kera.

Pohdittavaksi

Osaatko syödä kiinalaisittain syömäpuikoilla? Harjoittele.