4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B

Meksikolaiset tacot

Meksikolaiset tacot

Tunnetuin meksikolaisista ruoista on tortilla, ohut maissi- tai vehnälettu. Kun tortilla täytetään lihalla, kanalla tai kasviksilla, siitä tulee burrito. Taco on rapeakuorinen täytetty tortilla. Lähes kaikkeen texmex-ruokaan tarvitaan tomaattia, sipulia, chiliä, avokadoa ja tuoretta korianteria. Vihanneksia käytetään runsaasti lihan höysteenä ja lisäkkeenä; hedelmiä tarjotaan jälkiruokana. Kastikkeet (salsa, guacamole) ovat tärkeitä ruoan valmistuksessa ja tacojen höysteenä. Tässä tehtävässä saat esimakua mausteisesta meksikolaisesta ruoasta!

Tee näin

Meksikolaiset tacot kasvistäytteellä (4 annosta)

  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 pientä sipulia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2 tl juustokuminaa eli jeeraa
  • 1 tl chilirouhetta
  • 1 tl oreganoa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 tlk (400g) kidneypapuja
  • 2 pientä porkkanaa
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 2 dl vettä
  • mustapippuria
  • suolaa

Tarjolle:

  • ½ kerää jäävuorisalaattia
  • 1 ras (250g) kirsikkatomaattia
  • 2 avokadoa
  • 1 prk (200g) ranskankermaa
  • 1 ruukku tuoretta korianteria
  1. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  2. Kuori porkkana ja raasta karkeaksi raasteeksi.
  3. Huuhtele ja valuta pavut siivilässä.
  4. Kuullota sipulit rypsiöljyssä. Kun ne ovat pehmenneet, lisää mausteet ja tomaattipyree. Jatka kuullottamista vielä hetki.
  5. Lisää pavut, porkkanaraaste, vesi ja liemikuutio. Hauduta kastiketta kannen alla noin 15-20 minuuttia tai kunnes porkkana pehmennyt.
  6. Pilko jäävuorisalaatti, tomaatti ja avokadot pieneksi kuutioksi eri kulhoihin. Laita esille myös ranskankerma, korianteri ja papukastike.
  7. Lämmitä tacokuoria mikrossa noin puoli minuuttia. Ole varovainen, sillä kuoret palavat helposti!
  8. Jokainen ruokailija täyttää taconsa itse pöydässä.

 

Pohdittavaksi

Mausteet ovat keittiön aarre! Mitkä seuraavista ovat mausteita? kenneli, kaneli, kameli, oregano, chili, reggae, kumina, kynänä, curry, kirveli, härveli, virveli, kurkuma, kpianoma, anis, kanis, sahsami, sahrami