4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B

Kookoskanaa Tansaniasta

Kookoskanaa Tansaniasta

Tyypillisiä tansanialaisia ruokia ovat ugali (eli maissipuuro), papumuhennos tai joskus lihamureke. Ruoka keitetään kookosmaidossa tai maapähkinöiden kera. Kookosmaitoa käytetään sekä pää- että jälkiruoissa. Lähes kaikkiin ruokiin laitetaan tomaattia, sipulia ja inkivääriä. Pihassa kasvaa usein chilipippuripensas, joten chiliä laitetaan paljon sekä kasvis- että liharuokiin. Tansaniassa kasvavat kardemumma, neilikka ja kaneli. Tässä tehtävässä valmistat tansanialaista kookoskanaa.

Tee näin

Kookoskana (4 annosta)

  • 300 g broilerinsuikaleita
  • 3 rkl öljyä
  • 1 iso sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2 tl rouhittua mustapippuria
  • ½ tl chilirouhetta
  • 1 tlk (400g) tomaattimurskaa
  • ½ tlk (2 dl) kookosmaitoa
  • 1 tl suolaa

Lisäkkeeksi:

  • keitettyä basmatiriisiä
  1. Kuori ja hienonna sipulit.
  2. Ruskista broilerin suikaleet kevyesti öljyssä paistinpannulla. Lisää joukkoon sipulit ja kuullota vielä hetki.
  3. Lisää mausteet, tomaattimurska ja kookosmaito.
  4. Hauduta miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia ja mausta kastike suolalla.
  5. Tarjoa keitetyn basmatiriisin kanssa.

Pohdittavaksi

Miltä näyttää tansanialainen ruokailuhetki? Piirrä.