Taso: B

Appelsiinisydämet

Appelsiinisydämet

Pienet marsipaanisydämet ovat mukavia syödä, ja söpöjä antaa lahjaksi. Sydämet ovat myös kivoja pöytäkoristeita ja ne näyttävät kauniilta kakkujen päällä. Mikäpä olisi mukavampaa kuin yllättää perhe tai ystävät jäätelöannoksella, jonka päälle on ripoteltu appelsiinisydämiä! Marsipaanin kauliminen on kuin piparitaikinan kaulimista, se voi tarttua pöytään. Käyttämällä tomusokeria jauhojen tavoin marsipaania on helpompi kaulita. Voit tehdä suklaasydämiä kastamalla marsipaanisydämet sulaan suklaaseen.

Tee näin

  • 200 g marsipaania
  • 2 tippaa appelsiiniaromia/öljyä (hyvin varustetuista ruokakaupoista)
  • noin ½ dl tomusokeria
  • (150 g suklaata)
  1. Levitä leivinpaperi uunipellille.
  2. Laita marsipaani kulhoon. Lisää varovasti kaksi tippaa appelsiiniaromia pullosta kädelle. Sekoita käsin marsipaani ja appelsiiniaromi sekaisin, niin että joka puolelle on tullut appelsiininmakua.
  3. Ripottele ohut kerros tomusokeria pöydän pinnalle. Kaulitse marsipaanista levy (paksuudeltaan sellainen, että voit ottaa levystä helposti sieviä pieniä sydämiä).
  4. Painele levystä muotilla sydänkuvioita ja nosta ne veitsellä leivinpaperille.
  5. Jos haluat tehdä suklaasydämiä: Sulata suklaa ohjeen mukaan. Kun suklaa on sulanut, kasta kahden haarukan avulla sydämet suklaassa. Pane sydämet kuivumaan leivinpaperin päälle. Anna kuivua noin 1-2 tuntia.

Vinkki! Saat pirteän makuisia piparminttusydämiä vaihtamalla appelsiiniaromin piparminttuun.

Pohdittavaksi

Mitä muuta voisit tehdä marsipaanimassasta?