Taso: B

Sulkasatoströsselit

Sulkasatoströsselit

Strösselit ovat kivoja koristeita kakkujen tai jälkiruokien päälle ripoteltuina. Voit myös napsia strösseleitä sellaisenaan. Ole varovainen leikatessasi saksilla: hedelmät voivat olla joskus sitkeitä.

Tee näin

Strösselit

  • 2 dl paloiteltuja kuivattuja hedelmiä (esim. kuivattua omenaa, päärynää, taateleita, aprikooseja)
  • ½ dl sokeria
  1. Laita uuni lämpiämään 250–300 asteeseen.
  2. Laita leivinpaperi uunipellin päälle.
  3. Paloittele hedelmät saksilla pieniksi paloiksi kulhoon. Mittaa sokeri hedelmien päälle ja sekoita hyvin.
  4. Kaada seos leivinpaperille ja paista strösseleitä uunissa 5–8 minuuttia (kunnes hedelmäpalat hieman kihisevät ja sokeri alkaa sulaa)
  5. Ota strösselit uunista ja jäähdytä seos.
  6. Erottele jäähtyneestä strösselistä hedelmäpalat toisistaan. Voit käyttää strösselit heti.

Pohdittavaksi

  1. Makuasioista ei voi kiistellä. Tee karkkitutkimus. Kysy neljältä lapselta ja neljältä aikuiselta heidän lempiherkkunsa ja vähiten pitämänsä herkku. Kirjaa tulokset ylös.
  2. Eroavatko lasten ja aikuisten karkkimaut? Miten?