4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B

Itse tehty jäätelö

Itse tehty jäätelö

Tässä tehtävässä valmistat itse jäätelöä ilman jäätelökonetta. Jäätelö on suosittu tarjoiltava vaikkapa synttärikutsuilla. Tätä ohjetta voi kokeilla kotona tai 4H:n Ruokakouluissa.

 

Tee näin

Itse tehty jäätelö

  • 300 g kondensoitua maitoa
  • 6 dl vispikermaa
  1. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi.
  2. Sekoita kondensoitu maito varovasti kermavaahdon sekaan.
  3. Voit maustaa jäätelön haluamillasi mausteilla, esim. keksinmuruilla, suklaapaloilla, marjoilla, kinuskikastikkeella, maapähkinävoilla, kanelilla…
  4. Kaada jäätelömassa kannelliseen litran muoviastiaan ja laita pakastimeen. Anna jähmettyä pakastimessa noin 5-6 tuntia. Massaa kannattaa käydä sekoittelemassa tunnin-parin välein, jotta rakenteesta tulee pehmeä.

Pohdittavaksi

Tässä tehtävässä käytettiin valmiina ostettavaa kondensoitua maitoa. Ota selvää, miten kondensoitua maitoa voi valmistaa itse.