4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B
Maito kuuluu tärkeänä osana suomalaiseen ruokavalioon. Maitoa käytetään paitsi juomana myös monin tavoin ruoanvalmistuksessa. Maidon maku sopii keittoihin, kastikkeisiin, uuniruokiin ja leivonnaisiin. Maito on erinomainen jälkiruokien ja -juomien raaka-aine.
Useimpia maitolaatuja voidaan käyttää ruoanvalmistukseen, mutta parhaaseen lopputulokseen pääsee, jos osaa valita oikean maitolaadun. Maidon lisäksi erottamaton osa suomalaista ruoanvalmistusta ovat erilaiset maitovalmisteet: kermat, smetana, kermaviili, maitorahka, raejuusto…
Tässä tehtävässä voit valita itse haluamasi ruokaohjeen, joka sisältää maitoa tai vähintään yhtä maitovalmistetta.
Suomen 4H-liitto
Karjalankatu 2A 00520
Helsinki