4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B

Uuden vuoden juustokakku

Uuden vuoden juustokakku

Vuoden vaihtumista on juhlittu 1500-luvun puolivälistä alkaen. Silloin määrättiin tammikuun ensimmäinen päivä vuoden alkamispäiväksi. Uutta vuotta voi juhlia myös hyvän ruoan äärellä. Talvikuukausina eksoottiset hedelmät ovat parhaimmillaan ja ne maustavat tämän nopean ja raikkaan jälkiruoan.

Tee näin

Uudenvuoden juustokakku (6 annosta)

Tuorejuustomassa: 2 rasiaa tuorejuustoa (400g), 1 dl kuohukermaa, ½ dl sokeria ja 1 appelsiinin kuori

Mangosalaatti: 1 pss (300 g) pakastemangoa tai tuoretta mangoa, 1 rkl sokeria, 1 tl vaniljasokeria, 2 rkl tuoretta minttua tai sitruunamelissaa, kaurakeksejä, minttua tai sitruunamelissaa koristeeksi

  1. Paloittele mango peukalonpään kokoisiksi kuutioiksi. Mausta se sokerilla, vaniljasokerilla ja hienonnetulla yrtillä.
  2. Valmista tuorejuustomassa. Vaahdota kerma, sokeri ja tuorejuusto pehmeäksi vaahdoksi. Mausta massa raastetulla appelsiinin kuorella ja laita pursotinpussiin.
  3. Murenna noin 10 kappaletta kaurakeksejä.
  4. Kasaa annokset kerroksittain juomalaseihin, rouhi päälle kaurakeksejä ja koristele tuoreella yrtillä.

Pohdittavaksi

Uusi vuosi, uudet kujeet. Mitkä kolme asiaa aiot oppia tulevan vuoden aikana?