4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B
Loppiainen on juhlapäivä, joka päättää joulun ajan pyhäpäivät. Silloin on hyvä aika hyödyntää joulun ja uuden vuoden jäljiltä laatikkoon jääneiden puolikkaiden karkkipussien ja suklaarasioiden ongelma. Tässä tehtävässä teet värikkäitä suklaaneliöitä, joiden koristelussa voit käyttää karkkeja, konvehteja ja nonparelleja. Maistuu varmasti kaikille!
Tee näin Loppiaisen suklaaherkku (35 palaa)
Pohja: 4 munaa, 4 dl sokeria, 6,5 dl vehnäjauhoja, 2,5 tl leivinjauhetta, 2 tl vanilliinisokeria, 4 rkl kaakaojauhetta, 200 g voita tai margariinia ja 2 dl maitoa
Kuorrutus: 2 dl kuohukermaa, 250 g tummaa suklaata ja joulukarkkeja tai kakunkoristeita
Miten sinä vietät vuoden kylmintä kuukautta? Harrastatko ystävien kanssa talviurheilulajeja? Mitä kivaa talvisena ulkoilupäivänä voisi ottaa evääksi?
Suomen 4H-liitto
Karjalankatu 2A 00520
Helsinki