4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B

Loppiaisen suklaaherkku

Loppiaisen suklaaherkku

Loppiainen on juhlapäivä, joka päättää joulun ajan pyhäpäivät. Silloin on hyvä aika hyödyntää joulun ja uuden vuoden jäljiltä laatikkoon jääneiden puolikkaiden karkkipussien ja suklaarasioiden ongelma. Tässä tehtävässä teet värikkäitä suklaaneliöitä, joiden koristelussa voit käyttää karkkeja, konvehteja ja nonparelleja. Maistuu varmasti kaikille!

Tee näin

Tee näin Loppiaisen suklaaherkku (35 palaa)

Pohja: 4 munaa, 4 dl sokeria, 6,5 dl vehnäjauhoja, 2,5 tl leivinjauhetta, 2 tl vanilliinisokeria, 4 rkl kaakaojauhetta, 200 g voita tai margariinia ja 2 dl maitoa

Kuorrutus: 2 dl kuohukermaa, 250 g tummaa suklaata ja joulukarkkeja tai kakunkoristeita

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Vaahdota munat ja sokeri sähkövatkaimella. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  3. Sulata voi tai margariini mikrossa tai kattilassa. Sekoita munasokerivaahtoon vuorotellen kuivat aineet, rasva ja maito.
  4. Levitä uunipannulle leivinpaperin päälle ja paista noin 20 minuutta.
  5. Anna kypsän pohjan jäähtyä pellillä. Valmista sillä aikaa kuorrutus.
  6. Kuumenna kerma kiehuvaksi kattilassa ja kaada kulhoon paloitellun suklaan päälle. Sekoita nuolijalla tasaiseksi ja jäähdytä hetki jääkaapissa.
  7. Leikkaa suklaakakku haluamaasi muotoon ja koristele. Palat ja koristelut voivat olla erilaisia.

 

Pohdittavaksi

Miten sinä vietät vuoden kylmintä kuukautta? Harrastatko ystävien kanssa talviurheilulajeja? Mitä kivaa talvisena ulkoilupäivänä voisi ottaa evääksi?