4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B

Pääsiäistorttu

Pääsiäistorttu

Pääsiäisen värit ovat keltainen ja vihreä. Kiirastorstaina ja pitkäperjantaina on käytössä myös violetti väri. Pääsiäisen leivonnaisissa ja jälkiruoissa hehkuvat erilaiset hedelmät kaikissa kevään väreissä. Tässä tehtävässä valmistat keväistä aprikoositorttua. Tortun kaveriksi sopii hyvin puoliksi sulanut vaniljajäätelö.

Tee näin

Aurinkoinen aprikoositorttu   

Pohja:

  • 125 g voita tai margariini
  • 1 dl sokeria
  • 1 muna
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kardemummaa 

Täyte:

  • 1 tlk säilykeaprikooseja tai -persikoita (425 g) 

Kuorrutus:

  • 50 g voita tai margariinia
  • 1 pss (70 g) mantelilastuja
  • 1dl sokeria
  • 0,5 dl kuohukermaa
  • 1 rkl vehnäjauhoja 
  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Voitele vuoka margariinilla.
  3. Sulata rasva mikrossa tai kattilassa.
  4. Lisää rasvan joukkoon muut aineet ja sekoita hyvin.
  5. Levitä taikina vuoan pohjalle.
  6. Paista pohjaa 15 minuuttia. Nosta uunin lämpö 250 asteeseen.
  7. Levitä pohjalle aprikoosinpuolikkaat.
  8. Mittaa kuorrutuksen aineet kattilaan ja kiehauta.
  9. Kaada kuorrutus hedelmien päälle.
  10. Paista vielä 250 asteessa noin 5 minuuttia. 
  11. Tarjoa esimerkiksi vaniljajäätelön kanssa.

Pohdittavaksi

Mitkä ruoat kuuluvat pääsiäispöytään?