4. Kokkaus ja leivonta
Taso: B

Maistuva joululahja

Maistuva joululahja

Joulu on yksi vuoden tärkeimmistä juhlista. Joulun ajan aloittaa Tuomaan päivä ja se päättyy Nuutin päivään tammikuussa. Joulun aika tuo pimeään vuodenaikaan valoa. Jouluun liittyy tärkeänä lahjojen antaminen. Tärkeintä ei ole lahjan arvo vaan siihen sisältyvä ajatus. Parhaat lahjat ovat usein itse tehtyjä. Näitä kakkutikkareita voit valmistaa lahjaksi ystävillesi.

Tee näin

Tee näin

Kakkutikkarit (n. 35 kpl): 400 g suklaamuffinsseja, kaurakeksejä, kuivakakkua tai piparkakkuja, 1 rasia (200 g) tuorejuustoa, 2-3 rkl voita, puisia varrastikkuja

Koristelu: 200 g tummaa suklaata, 200 g valkosuklaata, strösseleitä, mantelirouhetta, marjajauhetta ja piparminttusuklaarouhetta

  1. Leikkaa varrastikuista terävä pää pois ja leikkaa tikut sen jälkeen kahteen osaan.
  2. Murusta kakku sekoituskulhoon. Jos käytät keksejä, murskaa ne kaulimen avulla pakastuspussissa.
  3. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja sulatettu voi. Sekoita massa tasaiseksi.
  4. Pyörittele massa suupalan kokoisiksi kiinteiksi palloiksi ja työnnä jokaiseen puolikas varrastikku. Anna pallojen jäähtyä jääkaapissa noin 30-60 minuuttia.
  5. Sulata suklaa mikroaaltouunissa pienellä teholla (350W) välillä sekoittaen. Varaa muut koristeet valmiiksi.
  6. Upota tikkari sulaan suklaaseen ja anna ylimääräisen suklaan valua pois ennen koristelua. Voit käyttää suklaan levityksessä apuna myös lusikkaa.
  7. Ripottele tikkarin pintaan haluamasi koristeet. Asettele tikkari suoraan kakkuvadille tai lautaselle. Anna tikkaredien jähmettyä hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.

Pohdittavaksi

Valitse kolme ystävää tai sukulaista, joille suunnittelet maistuvan joululahjan. Mikä itse valmistettava makuherkku sopisi kellekin?