4. Kokkaus ja leivonta
Taso: A

Munakas

Munakas

Munakas on hyvää ja helppo tehdä. Hankalin vaihe lienee munien rikkominen niin, ettei mukaan munakkaaseen sujahda kuoria. Olemalla tarkkana onnistut varmasti.

Tee näin

MUNAKAS (yhdelle)

  • 2 kananmunaa
  • 2 rkl maitoa tai maitojuomaa
  • ripaus suolaa
  • 1 tl pizzamaustetta tai ½ tl paprikajauhetta ja 1 rkl oreganoa
  • 1 rkl margariinia tai voita
  • Väliin haluttaessa: paprikaa, juustoraastetta, kinkkusuikaleita tai paprikakuutioita.
  1. Riko munat kulhoon. Lorauta maito sekaan.
  2. Lisää suola ja mausteet. Vatkaa kulhon seosta 1 minuutti.
  3. Laita paistinpannu kuumenemaan ja lisää rasva. Odota kunnes rasva kuplii.
  4. Kaada munat pannulle. Heiluta välillä. Paista, kunnes munakas hyytyy.
  5. Laita munakkaan väliin halutessasi paprikaa, juustoraastetta, kinkkusuikaleita tai paprikakuutioita ja tuoreita yrttejä.
  6. Taita lastalla munakas kahtia ja valuta lautaselle. Vinkki! Voit lisätä munakkaaseen ennen kahtia taittamista makusi mukaista täytettä, esimerkiksi juustoraastetta.

Pohdittavaksi

Kananmuna on monipuolista, terveellistä ja edullista ruokaa. Mitä munaruokia voit itse tehdä (esim. keittämällä, paistamalla tai leipomalla)?