Intialaiset lehtitaikinasamosat
- Kesto: 30-40 min
- Annoskoko: 6-8 annosta
- Taitotaso: Keskitaso
Intiassa ajatellaan, että ruoanlaitto on jumalaista taidetta. Harvoissa ruokakulttuureissa käytetään mausteita niin monipuolisesti ja kehittyneesti. Keittiössä tuoksuvat jeera, garam masala, kurkuma, kaneli, neilikka, korianteri ja inkivääri. Lisäksi intialaiselle ruokakulttuurille tyypillisiä piirteitä ovat runsas kasvisten ja palkokasvien käyttö. Korma, curry, tikka masala, palak paneer, dal makhani, lassi ja naan kuuluvat tunnettujen ruokien listaan.
Tarvikkeet
Ainekset
Vinkki!
Valmistusta nopeuttaa, jos perunat on keitetty valmiiksi kerhokerralle. Jos aikaa on käytettävissä enemmän, perunat voidaan keittää kerhokerran aikana.
Perunan tilalla voi kokeilla kikherneitä ja herneen tilalla pakastepinaattia.
Valmistus
Pohdittavaksi
Hindujen loka-marraskuuhun sijoittuva diwali on valon juhla ja symboloi hyvyyden voittoa pahuudesta. Silloin sytytetään paljon kynttilöitä, vietetään aikaa perheen parissa, syödään hyvin, annetaan lahjoja ja nautitaan ilotulituksista. Keksikää yhdessä jokin intialainen ruoka juhlassa tarjottavaksi.