Onigirit järvikalatäytteellä
- Kesto: 45-45 min
- Annoskoko: 4-6 annosta
- Taitotaso: Keskitaso
Japanilainen ruokakulttuuri korostaa tuoreita, kauniisti esille pantuja raaka-aineita, kuten kalaa, riisiä, kasviksia ja erilaisia maustekastikkeita. Se painottaa makujen harmoniaa ja minimalistista valmistusta, jossa raaka-aineen oma maku pääsee esille.
Tässä reseptissä yhdistellään kotimaista järvikalaa japanilaiseen makumaailmaan.
Tarvikkeet
Ainekset
Onigirit
Järvikalatäyte
Vinkki!
Mausta keitetty riisi liemellä, jossa on riisiviinietikkaa, suolaa ja sokeria.
Valmistus
Pohdittavaksi
Selvittäkää yhdessä, mitä japanilaiseen ruokaa usein liitetty umami on.
Japanilainen kulttuuri suosii lahjojen vaihtamista eli jos sinut kutsutaan kylään Japanissa, pitää mukana viedä pieni lahja tai tuliainen. Mitä suomalaista se voisi olla?